Kiadó ingatlanod? Így hirdesd, ha albérlőt keresel

Lakásod bizonyos okok miatt kiadásra került és szeretnél minél előbb albérlőt találni? Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a gyors kiadás miatt nem fordítanak kellő időt a lakás rendbetételére, nem gondolják át a hirdetés szövegét, és a kapkodás miatt nem lesz egyetlen érdeklődő sem. Ha szeretnéd, hogy lakásod kelendő legyen, akkor a következő tippeket érdemes betartanod.

 

 

Rend

Bár alapnak kellene lennie, sokan mégsem fordítanak rá időt, hogy a lakás tiszta és rendezett legyen. Akár egy egész lakást, akár egy szobát kínálsz kiadásra, nagyon fontos, hogy ügyelj a kinézetre. Nem kellenek a luxus, és különféle extra tárgyak és bútorok. Itt elsősorban a rendről beszélünk. Már csak a képek elkészítése közben is jobb, ha beveted az ágyat, kidobod a szemetet, elpakolsz a konyhában és a szobában. Ha pedig valaki személyesen jön megnézni a lakást, ne hagyd koszosan az ingatlant. Fordíts a tisztaságra egy kis energiát, és hidd el, megtérül!

 

 

Bútorok

Amennyiben Te használtad a lakást, fontos átgondolni milyen bútorokat hagyj az ingatlanban. Egyáltalán hagyj-e benne. A legtöbb esetben az albérletkeresők, - statisztikák alapján - a bútorozott lakásokat részesítik előnyben. Ez miért van? Mert egy albérlő szemével nézve a dolgot, miért költene más lakására? Hiába a saját bútorait veszi meg, akkor is a lakáshoz igazítva kell gondolkoznia. Ebben az esetben jobb, ha kiadó lakásunkat bebútorozva hagyjuk, kellően felszerelve akár hűtővel, sütővel, stb.

 

 

A képek igen fontosak

Nem tudjuk kellően hangsúlyozni, hogy a képeknek mennyire nagy a jelentősége. Egy jól kinéző lakásról lehet olyan képeket is készíteni, amely lehet, hogy 10-ből csupán egy embernek fog tetszeni. Nagyon fontos arra ügyelni, hogy a képek készítése közben elegendő fénnyel dolgozzunk. A másik lényeges része a dolognak, hogy megfelelő szögből készítsük a képet. Az adott szoba jól látható legyen az összes berendezéssel együtt, és inkább készítsük el több nézetből a képeket. Egy jól elkészített fotó igen sokat fog dobni az ingatlan kelendőségén. Ha esetleg videót vagy 3D ingatlansétát készítesz lakásodról, még nagyobb sikered lehet.

 

 

Készíts alaprajzot

Ez alap legyen. Egy albérlő akár párjával, egyedül, családjával vagy barátjával költözik, szereti felmérni a lakás méreteit és kialakítását. Amennyiben nem vagy photoshop szakember, egy papírra készített rajz is tökéletesen megállja a helyét. A lényeg, hogy az arányokra figyelj oda és reális rajzot készíts. Az csak pluszban jó, ha a bútorokat és berendezéseket egyaránt berajzolod a szobákba.

 

 

Maradj reális

Itt az árra célzunk elsősorban. Természetesen, mérd fel előre az ingatlanpiac jelenlegi árait, de gondold át reálisan. Persze, mindenki szeretne több pénzt kihozni kiadó lakásából, és a 2 havi kaukció is jól tud jönni. Egy albérlő, valószínűleg azért költözik albérletbe és nem saját lakást vesz, mert olcsóbban szeretne kijönni. Ehhez jó, ha alaposan átgondoljuk a havi bérletidíjat. Mérlegeljük a lakás megközelíthetőségét, elhelyezkedését, környezeti tényezőket, állapotát, kinézetét, és a rezsi díjakat se hagyjuk ki. Ennek mérten adj egy olyan árat, amennyit még Te is megfizetnél saját lakásodért havonta.

 

 

Szöveg

Egy ingatlanhirdetés esetén a szöveg is nagyon fontos. Át kell adnunk az összes olyan információt, amit az új albérlőnek mindenképp tudnia kell. Tüntessük fel a lakás méretét, a szobák számát, felszereltségét, elhelyezkedését, állapotát, a fűtés típusát, egyéb kényelmi szempontokat és adjunk meg olyan elérhetőséget, ahol az érdeklődők biztosan elérnek minket. Ezek mellett persze próbáljunk egy olyan szöveget megfogalmazni, amiben nincsenek helyesírási hibák és érthető a felépítés.

 

 

 

Amennyiben ezeket a pontokat betartod, garantált lesz kiadó ingatlanod sikere. Arról se feledkezz meg, hogy az Otthonajánló weboldalára feltedd ingatlanhirdetésed.

Az oldalon első hirdetésed ingyenes, így plusz költségekkel nem kell számolnod. Hirdess velünk egyszerűen!